Добрич и Варна с първа за страната браншова организация в сектор Рибарство
Добрич и Варна с първа за страната браншова организация в сектор Рибарство / ИАРА

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури призна нова браншова организация в сектор “Рибарство”. Сдружение “Черноморски изгрев” вече е браншова организация за района на Варна и Добрич за подсектор “морски риболов”.

На официална церемония изпълнителният директор на ИАРА Явор Недев връчи сертификатът за браншова организация на “Черноморски изгрев” на председателя на УС на организацията Емил Милев.«Сдружение “Черноморски изгрев“ е доказало дейността си в сектора и се надявам, като браншова организация да има още по-важна роля в защита интересите на рибния бранш у нас и по-специално на морския риболов», заяви Явор Недев по време на официалната церемония.

“Черноморски изгрев” е първата в България изцяло риболовна браншова организация, която ще помага на рибарите за подобряване на дейността и статута им, както и за усвояването на средства от Оперативна програма “Рибарство”, заяви г-н Димитър Димитров, юрист на “Черноморски изгрев”.

Признаването на Сдружение “Черноморски изгрев” за браншова организация стана
със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по смисъла на Регламент (ЕО) № 104/2000 на ЕС и съгласно Закона за рибарството и аквакултурите.