Данаил Папазов: В Община Варна трябва да се направи основна ревизия
Данаил Папазов: В Община Варна трябва да се направи основна ревизия / Живот за Варна

Бюрокрацията и корупцията във варненската община трябва да бъдат премахнати, тъй като рискуваме през 2017 г., когато Варна е обявена за европейска столица на младежта, да няма кой да празнува, защото младежите ще са избягали в чужбина, каза в интервю за mediapool кандидатът за кмет за Варна Данаил Папазов, издигнат от гражданска инициатива "Живот за Варна.

"Естествено, не всички в Община Варна са корумпирани. Затова първата работа на екипа, с който ще дойда, ако спечеля изборите за кмет, ще бъде основна ревизия на цялата община, за да се види какво наследство намираме. След като имаш ясната картина е лесно да вземеш правилното решение. С тези, които работят в сферата на сенчестия бизнес, ще се разделим и ще отворим работа на прокуратурата.Това обаче не означава, че ще се прави чистка в Община Варна. Напротив, трябва да се даде свобода на тези, които си разбират от работата, да работят спокойно.“

Папазов уточни, че е приел номинацията на своите съграждани, тъй като Варна има нужда от нов стил в управлението.

„През последните 25 години градът върви непрекъснато назад, икономиката е замряла. В същото време Варна има невероятни дадености. Амбицията ми е да върна блясъка на общината. Брегът на Варна е изключително красив, връзката с двете езера Варненското и Белославското дава възможност за близо 30-километрова брегова линия, където може да се развие сериозна индустрия, което в момента не се прави по различни причини.“, заяви Папазов.

Той е категоричен, че пристанището може да стане център за възраждане на индустрията. „Около пристанищната територия може да се развият индустриални зони, да се доведат инвеститори, което ще задържи младите хора във Варна. Градът разполага и с изключителен научен потенциал, който също не се използва. Трябва да срещнем бизнеса с науката, за да могат да се ползват иновациите“, каза още Данаил Папазов.