Дадоха ход на делото за убийството на Женя
Дадоха ход на делото за убийството на Женя / Impact Press Group

При препълнена зала в Окръжния съд започна делото за убийството на 21-годишната Женя Тодорова. Подсъдимите Петър Ангелов и Светла Тодорова поискаха отлагане на процеса, искайки да им бъдат сменени служебно назначените адвокати.

Основанието на Петър бе, че майка му, която в момента се намира в болница в Италия, му е изпратила пари и той вече има възможност да си наеме друг адвокат. Като причина да поиска нов защитник Светла посочи, че със сегашния служебен адвокат не можела да се свърже по телефона, а имала да намерение да обжалва обвинителния акт.

Съдът остави без уважение исканията на подсъдимите и даде ход на процеса. Делото ще се гледа по общия ред, като са призовани всичките 12 свидетели и 11 вещи лица, изготвили различните експертизи в хода на предварителното производство.

Сред призованите свидетели са дъщерята на Светла - Даниела, както и баща й Данаил, с когото подсъдимата живеела на семейни начала.

21-годишният Петър, който е физическият извършител на убийството, и 38 годишната Светла - леля на убитото момиче, подбудител и помагач за престъплението, са в ареста от 29 септември миналата година. Близо 30 страници е обвинителният акт, който описва последователно събитията и фактите, довели до трагичния 27 септември, когато по изключително жесток и особено мъчителен за жертвата начин е убита Женя.