Д-р Кобаков остава управител на онкодиспансера
Д-р Кобаков остава управител на онкодиспансера / sxc.hu

Избраният чрез конкурс д-р Георги Кобаков от вчера официално е вписан като новия управител на онкодиспансера, след като оспорването от областния управител и жалбата от един от останалите участници в конкурса са сметнати за неоснователни, стана ясно по време на заседание на общинската комисия по здравеопазване. 

Д-р Кобаков е класиралият се на първо място кандидат след провелия се конкурс за длъжността през ноември миналата година. Одобрение за назначаването на медика дадоха и по-голямата част от общинските съветници по време на сесия, провела се през декември 2011.

Удължаване с три месеца на сроковете на договорите на управителите на  ДКЦ 1 „Св. Клементина", ДКЦ 3, ДКЦ 4, ДКЦ 5 „Св. Екатерина", Дентален център I, Специализирана болница по очни болести за активно лечение, Медицински център за рехабилитация и спортна медицина  1, Амбулатория- групова практика за специализирана медицинска помощ-Център за психично здраве гласуваха членовете на общинската комисия по здравеопазване.

Договорите на част от медицинските заведения изтичат през март, а на други през май. Идеята на удължаването е да има достатъчно време да се подадат отчетите на здравните центрове и да се направи анализ на дейността им, чрез който да се оформят документите за евентуален конкурс, разясни председателят на комисията проф. Анелия Клисарова.

Преди гласуването общинарите разгледаха и останалите две предложения. Първото идва от комисията по собственост и стопанство и е за насрочване на нови конкурси за избор на управители, а второто е на кмета на Община Варна и е за удължаване на действащите договори за нов тригодишен срок.

Членовете на комисията по здравеопазване гласуваха и отпускане на парична помощ в размер на 6000 лева за 8-месечни близначета, които са родени недоносени и с увреждания. Едно от тях е претърпяло мозъчна операция на 6-месечна възраст. Средствата са необходими за продължаване на лечението им. Идеята е решението да бъде гласувано и на утрешната сесия на Общинския съвет, каза проф. Клисарова.