Частна фирма налива 30 хиляди лева във ФК
Частна фирма налива 30 хиляди лева във ФК / netinfo
Варненската строителна фирма “Планекс Холдинг” ще подпомогне дейността на Фестивалния и конгресен център с над 30 хиляди лева. Това предвижда подписаният между комплекса и фирмата едногодишен договор за сътрудничество, съобщи управителят на “Планекс” инж.Пламен Андреев.

Холдингът ще подпомогне финансово провеждането на няколко концерта, сред които на Теодосий Спасов този четвъртък, на Лили Иванова /на 5 март/ и на Елица и Стунджи /на 21 май/. За визитата на примата на българската естрада и българските звезди на Евровизия’2007 “Планекс” ще подсигури хотел за музикантите и екипите им.

За предстоящите във ФК концерти ще бъдат осигурени и безплатни билети за различни прояви за варненци в неравностойно положение.

През тази година “Планекс Холдинг” смята да отдели четвърт милион лева за благотворителност и подпомагане на културния и спортния живот в морската столица, разкри инж. Андреев. Управителят на строителния холдинг и лидер на партия ГЛАС призова варненските фирми за подобна безкористна подкрепа на културата и спорта в града, а не чрез създаването на фондове и фондации, от които изтичат средства в различни посоки.

Според бизнесмена фирмите и институциите в града трябва да обърнат по-голямо внимание на Биеналето на графиката. Опасенията на Андреев са, че скоро важното за морската столица културно събитие може да бъде закрито.