Борисов си хапел ръката, докато Петна, Шамари и Дудуци протестирали пред дома му
Борисов си хапел ръката, докато Петна, Шамари и Дудуци протестирали пред дома му / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Борисов си хапел ръката, докато Петна, Шамари и Дудуци протестирали пред дома му
66308
Борисов си хапел ръката, докато Петна, Шамари и Дудуци протестирали пред дома му
  • Борисов си хапел ръката, докато Петна, Шамари и Дудуци протестирали пред дома му

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разказа пред членове от младежката организация на партията как се чувствал по време на протестите пред дома му. В продължение на няколко седмици през месец юли демонстранти се събираха всяка сутрин пред къщата му в Банкя, подканяйки го да се върне заедно с парламентарната си група в Народното събрание. 

„Хапех си ръката, когато Петна, Шамари, Дудуци и всякакви идваха под абсолютен строй. ТВ7 и „Алфа” идват за първото включване, директно. Преди това идват „протестиращите” с бус, паркират отстрани, ядат семки, пият кафе и чакат шефа. Шефът е журналистката от ТВ7, която е на работа. Щом я видят, че идва с камерата, се събират. Един минава и им раздава плакатите „Бойко на работа”. Ако аз бях поискал помощ от партията, какво щеше да се случи пред нас. Седмици наред – излязат, извикат, спират, седят един час и идва следващото включване. Щом излезе тази с микрофона, пак всички стават, застават и започват „Бойче, на работа”. Свършва предаването и минава един и им раздава пари. И аз викам – Йовчев (вътрешният министър Цвелин Йовчев – б. ред.), те им раздават пари. А той – някакви хора си раздават пари, какво да ги направя. А вчера питат нашите рейсове кой ги е организирал и кой ги е платил – това е двоен аршин. Представяте ли си, докато бяхме в управлението, да пратя пред Станишев 50 души да му викат така, когато Моника излиза с децата. Не диктатор, вие щяхме да ме сатанизиране, а на тези всичко им е позволено”.

Борисов звънял няколко пъти на вътрешния министър, за да му каже, че протестиращите нямали разрешение и били „изнервили вече и кучетата”. Пред младежкия актив, провеждащ обучение край Варна, той се похвали и с търпението, с което отговарял на провокациите в парламента. 

„Завчера един депутат от ДПС ми показваше жест, наподобяващ ръка. Един депутат, който действително мога да го обърна с хастара обратно. Много съм горд със себе си, с търпението си. Вече на 3-4 пъти успявам да не им отговарям на провокациите”, развесели Борисов присъстващите в залата и предизвика аплодисментите им. 

Повече чуйте в звуковия файл.