Близо 3 години затвор за непредумишлено убийство
Близо 3 години затвор за непредумишлено убийство / netinfo
2 години и 10 месеца "лишаване от свобода" присъди Варненският окръжен съд на 23-годишния Стефан Владимиров от Варна, причинил по непредпазливост смъртта на Петър Д. като му нанесъл тежка телесна повреда. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. Владимиров е осъден да заплати на всеки един от двамата родители на пострадалия по 60 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди.

Инцидентът е станал на 22 май 2006 година в курортен комплекс "Св.Константин и Елена". Двамата младежи се срещнали за първи път в хотелската стая на техен общ познат, който празнувал абитуриентска вечер и разменили остри реплики по незначителен повод. Часове по-късно се видели отново и конфликтът между тях ескалирал.

Пострадалият бил в нетрезво състояние, имал 2 промила алкохол в кръвта и управата на хотела ги помолила да напуснат фоайето. Навън двамата младежи премерили сили в пряк двубой. В хода на размяната на удари Петър загубил равновесие, паднал на земята и ударил главата си. В резултат на тежката контузия на мозъка и острия кръвоизлив починал в болницата 13 дни по-късно.

5 040 лв. е общият размер на държавната такса върху напълно уважените граждански искове и направените по делото разноски, които Стефан Владимиров е осъден да заплати в полза на държавния бюджет.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.