Бие първият звънец
Бие първият звънец / netinfo
Точно в 9 часа с вдигане на националното знаме и под звуците на българския химн във варненските училища ще бъде открита учебната година.

Около 53 хиляди ученици ще влязат в класните стаи на областта. Само за Варна броят на школниците е близо 34 хиляди.

4300 са първолаците, които ще прекрачат за първи път прага на варненските школа. Броят им е с 200 повече от миналата година.

Областният управител Петър Кандиларов ще участва от 9 часа в откриването на първия учебен ден в СОУ “Климент Охридски”. Половин час по-късно губернаторът ще посети Националното училище по изкуствата “Добри Христов”.

Кметът Кирил Йорданов ще открие учебната година в пет варненски училища. В 8,30 градоначалникът ще присъства на началото на първия учебен ден в СОУ “Пейо Яворов”. По-късно ще уважи празника в училищата “Добри Чинтулов”, “Св. св. Кирил и Методий” и Хуманитарната гимназия. Следобед в 13 часа Йорданов ще присъства и на първия звънец за учениците в ОУ “Г.С. Раковски”.

Председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов ще се включи в тържествата в VII-мо СОУ “Найден Геров”, Математическа гимназия “Д-р Петър Берон”, Хуманитарната гимназия и училище “Г. Сава Раковски”.