/ Пресцентър
Девненци и гостите на града ще имат уникалния шанс да усетят тръпката на автокиното, за което повечето от нас знаят само от филмите, но не и от личен опит. Две от най-касовите български заглавия от последните месеци – „Привличане“ и „Революция X“ , ще могат да се гледат БЕЗПЛАТНО в индустриалния град.

Това ще се случи на „фаталния“ петък, 13 юли, на паркинга пред Община Девня. Прожекциите започват в 21:00 и 23:00 часа. Не пропускайте да се насладите на това невероятно преживяване! Автокиното се гледа от автомобил на екран с големите 5м х 10м и на височина от земята 2м. Звукът се приема от радиото в колата на съответната честота за града, изписана на екрана в деня на прожекцията.

Екшън комедията „РЕВОЛЮЦИЯ Х“ разказва за първото голямо турне на култовата група “Революция Х” край морето. Точно преди него продуцентът налага нова вокалистка – певицата Гери - Никол, от която всички в групата се дразнят. Директорът на училището Цеков също има свой план за пътуването, защото иска да получи титлата за „Директор на годината“.

За целта по време на турнето е поканил инспектор от Министерството с цел да го впечатли. Проблеми възникват и покрай шофьора на автобуса, който се оказва наркодилър, прекарващ кокаин, и без да иска разменя чантата с дрогата с тази на китариста Боби. След пратката вървят и двама дребни престъпници.

Романтичната комедия „ПРИВЛИЧАНЕ“ разказва за младата учителка по история Лора Ангелова (Яна Маринова), която е разкъсвана между любовта си към училището, което баща ѝ е основал, и миналото си на състезателка по спортни танци. Колегите ѝ я уважават, а учениците – обожават.

Всичко изглежда безоблачно до мига, в който директорският пост в гимназията е зает от амбициозна и коварна колежка. Месец преди абитуриентския бал, класът на Лора също е изправен пред проблеми. Дъщерята на основния спонсор на елитното училище не пропуска да демонстрира луксозния си начин на живот. Тя смята, че на света няма нещо, което да не може да се купи. Междувременно в училището е назначен нов преподавател по музика.