1000 лева глоба за притежание на хашиш, условна за марихуана в кутийка от шоколадово яйце
1000 лева глоба за притежание на хашиш, условна за марихуана в кутийка от шоколадово яйце / Дарик Варна, архив

За притежание на хашиш Районният съд наложи 1000 лева глоба на 22-годишен младеж. Случаят е от 2 ноември 2013 година. Около полунощ на тази дата, на междублоков паркинг в квартал „Владиславово“, полицейски служители видели два насрещно спрени автомобила, чиито пътници разговаряли през отворените стъкла.

Служителите забелязали, че 22-год. К. Боев подава цигара на водача на другата кола и пристъпили към извършване на проверка. При вида на полицаите подсъдимият побързал да скрие в джоба на анцуга си полиетиленово самозалепващо пликче с плочка хашиш, а саморъчно свитата цигара била хвърлена на пода. Според назначената съдебно-оценителна експертиза стойността на намереното у него наркотично вещество – хашиш с тегло 6,46 грама,  е на обща стойност 58 лева. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Също за държане на наркотично вещество - марихуана, съдът наложи условно наказание на 28-годишен мъж. Вечерта на 1 юли миналата година подсъдимият Д. Георгиев бил засечен при проверка на автомобила на приятелката му в квартал „Аспарухово“ да държи в мъжката си чантичка и в кутийка от шоколадово яйце общо 9 малки пакетчета с марихуана, с различно тегло и съдържание на активен компонент, на обща стойност около 58 лева. Георгиев е  неосъждан до момента. След одобрено от съда споразумение той получи наказание от 4 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Споразумението е окончателно.