На 31 декември ще бъде осигурено водоподаване за населението на града
В изпълнение на набелязаните стъпки за решаване на проблема с водоснабдяването на Омуртаг са отпуснати необходимите средства за изготвяне на Анализ за състоянието на довеждащия водопровод от Пречиствателна станция за питейни води „Ястребино“ до напорните водоеми на града, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Набелязаха мерки за справянето с водната криза в Омуртаг

Средствата са преведени на областния управител Станимир Парашкевов. Целта е въвеждане на водопровода в експлоатация, за да реши проблема с безводието на населеното място.

Договорът за проучването е сключен на 22 декември и срокът му за изпълнение е 40 календарни дни - до края на януари. ВиК-Търговище увери Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че на 31 декември ще бъде осигурено водоподаване за населението на града.

Срещата за набелязване на конкретните мерки за решаване на проблема с водоснабдяването на Омуртаг бяха набелязани на среща в МРРБ се състоя на 29 ноември по инициатива на министър Иван Шишков.

В нея участваха народни представители от региона, областният управител Станимир Парашкевов, кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов, изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“ ЕАД Ирена Георгиева, управителят на ВиК-Търговище инж. Явор Миланов, експерти от ведомствата, както и представители на инициативния комитет „Вода за Омуртаг”.