/ Guliver/Getty Images
Започва рехабилитация и изграждане на водопровод и канализация по ПУДООС за два старозагорски квартала – „Самара – 1“ и „Самара – 2“ на 23 май.
 
Въвеждат еднопосочно движение на изток от бул. „Св. Патриарх Евтимий“

„Общата дължина на предвидената канализационна мрежа е 2124,09 метра и се изпълнява в голяма част в трасето на съществуваща канализация в експлоатация. Предвижда се изграждане на ревизионни и дъждоприемни шахти, сградни канализационни отклонения към всички имоти, както и нов дъждопреливник и отливен канал“, съобщи главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева.
 
Общата дължина на предвидената водоснабдителна мрежа е с дължина от 1119,50 метра. По нея са предвидени надземни пожарни хидранти. Стартът е с първа копка в „Самара - 1“, каза още арх. Грозева.

До месец завършват ремонта на пешеходната зона

'"Средствата от програма ПУДООС са над 2 млн. лева, а собственото финансиране от Общината е в размер на 64 хил. лева. До няколко месеца се очаква да започне реконструкцията на зоопарка, вече е обявена поръчката за избор на изпълнител. В началото на юни ще бъдат отворени офертите", съобщи арх. Грозева и допълни, че финансирането е от Фонда на фондовете.