Започва изграждането на Националния център по природо-математически науки към ПМГ „Никола Обрешков“
Започва изграждането на Националния център по природо-математически науки към ПМГ „Никола Обрешков“ / Община Казанлък

С Писмо № 1002-1841 от 18 декември 2014 г. на Министерството на образованието и науката бе направен целеви трансфер в размер на 489 242 лева от бюджета на министерството към Община Казанлък за изграждане на Национален център за природо-математически науки към ПМГ „Никола Обрешков". Проектант на обекта е арх. Весела Георгиева. След проведена обществена поръчка за изпълнител на дейностите бе избрана „Строителна компания Загора" АД, като стойността на строителните дейности е 478 970 лв., а срокът за тяхното изпълнение е 70 календарни дни от предаването на строителната площадка.

Сградата на новия център се състои от три етажа и сутерен. Надземните етажи имат топла връзка с останалата част на училището и функционират като цяло с останалите учебни помещения. Разгънатата застроената площ на новата сграда е 636 кв.м.

Етапите на строителството включват подготовка на площадката; изкопи и груб строеж до кота 0.00; груб стоеж до покрива; изпълнение на покрив; монтаж на дограми; изпълнение на инсталации; довършителни работи.
В момента се извършва демонтаж на старата сграда, през следващата седмица изпълнителят започва строителните дейности.

В Националния център по природо-математически науки ще бъдат създадени специализирани кабинети по физика, химия, биология, математика.