полиция
полиция / Dariknews.bg, архив
45-годишният мъж, който уби тъща си и рани съпругата си е задържан снощи на територията на област Кърджали.
 
Той е открит и задържан на територията на село Черноочене снощи около 22.00 ч. От полицията посочват, че в 15.10 ч. вчера на тел. 112 е постъпил сигнал, че мъж с порезни рани в областта на корема е търсил медицинска помощ в село Пчеларово. Автопатрул на РУ-Кърджали незабавно е предприел обход на района за установяването му. Четири часа по-късно за общодържавно издирване е обявен 45-годишният мъж за извършено тежко криминално престъпление в Стара Загора. Според първоначалните данни съществувала вероятност издирваният да се укрива на територията на област Кърджали. При извършената справка било установено, че потърсилият помощ мъж и издирваният са едно и също лице.
 
С разпореждане на директора на ОД МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов била сформирана група от криминалисти и след проверки на десетки места в 21.50 ч. в село Черноочене издирваният мъж бил открит.

Трагедията се разигра вчера в апартамент на ул. "Генерал Столетов” в Стара Загора. 28-годишна жена подаде сигнал, че бившият й мъж бие майка й в жилището им. На място е установено, че подалата сигнала жена и 67-годишната й майка имат нанесени рани с остър предмет. Като извършител на деянието е заподозрян 45-годишен старозагорец, който е напуснал местопроизшествието. 28-годишната жена е бременна, настанена е за лечение в старозагорската болница с две прободни рани, а майка й почина на път за болницата.

Извършителят беше обявен за общодържавно изидирване като по-късно е задържан. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.