Наториус от Стара Загора  на съд
Наториус от Стара Загора на съд / netinfo
Авторите на въоръжения грабеж са с мярка з анеотклонение „задържане под стража”. Двамата обвиняеми са 21-годишни-Диан Т. е криминално проявен и осъждан за престъпление от общ характер през 2015 година, а Павел К. е неосъждан.
 
Грабежът е извършен на 17 август в търговски обект на ул. „М. Кавалджиев”. Единият от мъжете, маскиран и с пистолет, заплашил продавачката като поискал парите от оборота-740 лева. През това време другият обвинеям го чакал пред магазина с лек автомобил. Двамата напуснали местопроизшествието и се укрили. На следващия ден обаче били задържани от униформените.
 
Извършени са множество претърсвания и изземвания, оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, включително използавните пистолет и маска, установени и разпитани са очевидци на деянието. Назначени са експертизи.
 
Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че мъжете са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.