/ Държавна опера Стара Загора
На 12 май, събота в 16:00 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора ще бъде открита Изложба с произведенията на деца от рисувателната школа към Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“.

Най-младата цигуларка в оркестъра на Старозагорската опера

Изложбата е 17-та поред и е по повод 5-години от създаването на Ателието.
В рисувателната му школа се обучават над 40 деца на възраст от 5 до 18 години.

Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“ е уникално място в артистичното пространство на Стара Загора. Основано е от художниците Росица и Димитър Бъркачеви, с идеята да предложат на ценителите своите творческите идеи и търсения в сферата на изобразителното изкуство. Ателието се специализира в три основни направления:

Фурор на Старозагорската опера със спектакъла „Мадам Бътерфлай“ в Одрин

Рисуване на картини по поръчка в живописни и графични техники по теми зададени от клиента. Също могат да се избират творби от вече нарисуваните и изложени в ателието.

Изработката на ВИТРАЖИ /пана от цветно стъкло/ основно в техника ТИФАНИ, също и техниката на стопеното стъкло – ФЮЗИНГ.  Изпълняват се както проекти на малка площ /до 1кв.м./, така и големи проекти /над 10 кв.м./ за частни и обществени сгради.
 

изложба в Операта
Държавна опера-Стара Загора


Преподавателска дейност в рисувателната школа, открита към ателието. Уникалното при нас е, че провеждаме занимания, както за деца от 5-годишна възраст, така и за всички останали възрасти без горна граница в годините.

За първи път: Представят „Турандот“ с кукли

Идеята е да се предостави възможност за обучение и усъвършенстване на рисувателните умения на всички желаещи, без специални изисквания към възрастта и първоначалната степен на рисувателните умения.
 
Изложбата ще може да разгледате до 1 юни включително.
Държавна опера-Стара Загора