В Операта доволни от финансовите си резултати
В Операта доволни от финансовите си резултати / Dariknews.bg

Успешен финансов резултат за първите шест месеца на годината отчете директорът на Държавна опера-Стара Загора Огнян Драганов.

„Имаме преизчисление в рамките на 270 000 лева като положителен баланс. Тези пари ще могат да бъдат преразпределени в следващите шест месеца. Това означава, че сме изработили тези пари, продали сме повече билети, реализирали сме повече приходи. Борим се и вървим напред", обясни Огнян Драганов.

Добър резултат е отчетен и от проведените през юли Летни музикални вечери на откритата сцена на Античния форум в Стара Загора. „Въпреки че събитията бяха малко успяхме да направим добра сума от продажбата на билети и да си осигурим заплатите", допълни директорът на Държавна опера-Стара Загора.

Той допълни, че вече е изготвил писмо до министъра на културата Вежди Рашидов и до кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с което иска реален погасителен план за задълженията на Държавна опера-Стара Загора.

„Искам да знам всяка една година, всеки едно шестмесечие, всеки един месец какво сме върнали. Защото сега с новата методика за финансиране парите стават много повече. Начинът на връщане става много по-сложен. Ние сме бюджетна организация и не ми е много ясно как като такава дължим пари на бюджета. Но не сме единствения такъв случай, просто мениджърите не са продавали достатъчно билети и не са внимавали за приходи и разходи", обясни още Огнян Драганов.