Тодор Великов: Агресивната политика на Янев е много опасна
Тодор Великов: Агресивната политика на Янев е много опасна / Sofia Photo Agency, архив

Бяхме учудени от вота на доверие затова пожелахме да се срещнем с Бойко Борисов и аз му казах да внимава с Яне Янев и с тази агресивна политика, която води той. Това каза пред бТВ независимият депутат Тодор Великов.

Предупредих го Янев, че ако аз видя покрай него бандит или комунист, аз напускам, допълни Великов. "Янев ми обясняваше, ако предизвикаме един взрив какъв ще е ефектът за избирателната активност на нашата партия. Един вид Янев е обяснявал да се внуши атентат срещу него. Мислех, че това е причудлива негова идея. Но научих, че той е споделял и пред нашите координатори. Затова казах на Борисов много внимавайте с този човек", подчерта Великов и допълни, че е разговарял с двама души, които могат да потвърдят за думите на Янев. Единият бил в партията, а другият извън нея.

"Борисов много се учуди на това и каза: ще имаме предвид това, което ни каза. Тази агресивна политика на Янев е много опасна и симптоматична. Когато човек застане от трибуната и каже няма да спра да говоря, ако щете ме разстреляйте, колко му е на човек да всее смут", каза Великов.

През всичките тези години съм следвал принципите си. Алтернативата пред България каква е? Този вот на доверие беше алтернативата да се види коя е следващата алтернатива пред България и да се даде възможност за нея, кой обаче е алтернатива, Костов ли, попита Великов, цитиран от БГНЕС.

"Предател бях за Надежда Михайлова, затова, че казах, че тя не става за лидер на СДС, предател бях за Костов, предател бях за РЗС, които използват всякакви начини и способи да стигнат до властта за лично облагодетелстване. Аз подкрепям правителството, но не съм влязъл в ГЕРБ. Не искам да членувам в никаква партия", уточни Великов.

Той заяви, че си позволява да критикува правителството, защото това е негово изконно право като народен представител. "Показах проверка, направена на мен миналата година, която приключи през юли с данни, че няма разминаване, това беше проверка, направена като физическо лице. Нито съм притиснат от обстоятелства, показах, че имам 30 000 лева кредит, а не 3 милиона. Ако предоставят от РЗС данни, че съм купен от ГЕРБ, веднага ще напусна НС, но ако нямат данни, ги призовавам те да напуснат", подчерта Великов.

Той заяви, че знае за документи, които не би трябвало да ги има в касата на РЗС, не би трябвало да бъдат там. "Специфични са. Някъде трябва да бъдат съхранени и не би трябвало да бъдат в тази каса", каза Великов. Той посочи , че знае, че са преписвани ЕГН-та и данни на хора, застраховани в "Лев инс" в подписката на РЗС за промяна на Конституцията. "Служителка вадеше личните данни от едни полици и ги преписваше в таблиците на подписката, и тогава казах това е нередно. Имаше и други шокиращи неща, че се ползва база данни на други български граждани. Това е тревожна тенденция. Доколкото ми е известно видеозаписът, който получи председателят на НС Цецка Цачева съдържа точно това - как хора от РЗС преписват данни в подписката. Много хора са били карани да попълват такива данни, за да излезе така, че са събирани тези подписи, а не преписвани", категоричен бе Великов. "При подписите си личи, че са правени от едни и същи хора. Това е грандиозна манипулация", заяви депутатът.

"Когато станах народен представител и когато се отчиташе дейността на ДАНС, попитах от трибуната Цветлин Йовчев вярно ли е, че ДАНС е създало РЗС, Цветлин Йовчев ми отговори, че не може да ми отговори на този въпрос. Янев каза, че няма такива неща. РЗС е плод на 5-годишен труд и т.н.", каза Великов. "Сега виждам, че прегръдката с БСП е постоянна. Постоянно си шушукат Янев и Мишо Миков. Шушукат си как да атакуват правителството. Аз му казвам на Янев не виждаш ли, че те използват като пощенска кутия - рейтингът на РЗС спада, което значи, че не се води правилна политика", обясни още Тодор Великов.