/ Thinkstock/Getty Images
Извънредно заседание ще проведе Общинският съвет на Стара Загора. То ще се проведе дистанционно на 7 октомври от 9:00 часа.

На него съветниците трябва да дадат съгласие общината да стане партньор на Министерството на здравеопазването при изпълнението на инвестиционен проект „Ремонт на част от сградата на СБАЛПФЗ - Стара Загора – отделение за лечение на COVID“, финансиран по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Отчетът на Кацаров: Скандални разкрития и тревожна статистика

Предвиденият бюджет по процедурата е в размер на 129 271 258,60 лева, определени са 133 лечебни заведения с държавно и общинско участие в капитала, които са разпределени в три групи. Като лечебно заведение, част от група 2, е включена и „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Стара Загора“ ЕООД.

През месец юни 2021 година е отправено запитване и дружеството предлага 243 975,00 лева с ДДС за извършване на дейности, насочени към обособяване на изолирани структури за лечение на пациенти с COVID-19.

Електронното гласуване на сесията ще се осъществява чрез платформата “e Vote”, която е сертифицирана и легитимира вота на съветниците, а разискванията и дебатите по отделните точки ще бъдат извършвани чрез приложението „Zoom“.
 
община Стара Загора