Районният съд в Казанлък наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 57-годишния Димитър Косев, обвинен за причиняване на средна телесна повреда на 14-годишно дете по време на пътен инцидент в казанлъшкото село Бузовград. 

Инцидентът стана на 11 ноември около 17:30 часа в края на селото в посока село Розово. На мястото са се намирали три деца, които са били с велосипеди и са използвали поставен до пътното платно вендинг автомат. 

Почина детето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор в Бузовград

Деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол от 1,38 промила и след употреба на наркотично вещество - метамфетамин, установени с технически средства. Обвиняемият е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал. 3, б. ”а” във вр. с чл. 343, ал. 1, б. ”б” във вр. с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.
         
Във вторник в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" 14-годишното дете почина. Предстои обвинението да бъде променено за причиняване на смърт.
По време на заседанието стана ясно, че Косев няма предишни провинения зад волана. Решението на съда може да бъде обжалване в тридневен срок пред Окръжен съд - Стара Загора. 
БТА