Старозагорските млекопроизводители искат пари, а не протести
Старозагорските млекопроизводители искат пари, а не протести / netinfo
“На хората им трябват средства , а не протести”, каза за Дарик радио говорителят на Старозагорското сдружение на млекопроизводителите Тенчо Тенев. Припомням ви ,че на на 9 юли пред Министерството на земеделието и храните ще се проведе национален протест , организиран от браншовата асоциация, оглавявана от Адриян Цаконски.

“От вас чувам за протеста на 9 юли . Подобно мероприятие изисква организационно време, подготовка и средства. Ние не сме уведомени от Цаконски,но така или иначе имаме готовност за протести, защото проблемите в сектора не са никак малко. Настоявахме най-вече за целогодишната субсидия от 20 стотинки, която беше изключително важна за нас”,  допълни Тенев. Спрените пари от Брюксел са на стойност близо 60 млн. лв.

“До две –три седмици ще вземем решение как да повлияем на решението на Брюксел.Сега и денонощно да стоим пред Министерството на земеделието, нещата няма да се развият в положителна светлина за нас ”, каза още говорителят на Старозагорското сдружение на млекопроизводителите Тенчо Тенев.

В момента млекопроизводителите са изправени пред редица трудности- ниската цена на млякото,големия внос на кондензирани млека, забавените пари по програмата за изхранване на животните "деминимис” .