Старозагорци ще имат свои представители на срещата в Сливен
Старозагорци ще имат свои представители на срещата в Сливен / DarikNews.bg
Старозагорци ще имат свои представители на срещата в Сливен
61812
Старозагорци ще имат свои представители на срещата в Сливен
  • Старозагорци ще имат свои представители на срещата в Сливен

И тази вечер протестът в Стара Загора премина под знака на конфликтната ситуация, но не между граждани и полиция, а между няколко души от самите протестиращи, които забравиха добрия тон и етиката при публично изказване. Не липсваха и провокации към избраните представители на протестиращите. Въпреки всичко утре те ще участват в срещата на представителите на протестиращите, която ще се състои в Сливен.

Въпреки конфликтната ситуация и провокациите между самите граждани, Стара Загора ще има свои представители в утрешната среща в Сливен. Началото на разговорите е от 10:00 часа. Ето как Стоян Тодоров - един от активните участници в протеста, коментира разногласията пред енергоразпределителното дружество: „Постарахме се протеста в Стара Загора да има някаква консолидация. Разбира се от сряда вървят опити за провокации. Поставени лица, платени лица, опитаха се в сряда да подменят цялата маса на протеста. Но това е нормално. Когато си на улицата, не знаеш кой е пред теб, кой е зад теб.  Няма разединение. Фейсбук групата „Стара Загора накрак си е същата". Протестът е един. Целта не е нова Френска или Октомврийска революция. Целта е реално съживяване на гражданското общество. Целта е гражданското общество да стане коректив."

На днешния протест гражданите успяха да се съберат на тротоара пред сградата на EVN, понеже бяха много малко на брой. Тези, които не се изплашиха от дъжда бяха млади хора, ученици и студенти.

В неделя гражданите отново ще се съберат пред сградата на EVN, за да подкрепят Националния протест. Началният час е 11:00.

Подробности чуйте в прикачения звуков файл.