Семинар за холотропното дишане в Казанлък
Семинар за холотропното дишане в Казанлък / netinfo

В края на тази седмица- събота и неделя за първи път в Казанлък ще се проведе семинар за холотропното дишане и аквабриитинг.
Това е специален психологически метод за себеизследване и терапия, който използва привидно прости средства: учестеното дишане, провокираща музика и работа с тялото. При този вид терапия се спомага освобождаването на остатъчните бионерегийни и емоционални блокировки на личността и хората могат да разкрият своя съвършен потенциал. Участниците дишат, чувстват, усещат, но не могат да контролират тялото си по време на дихателните холотропни сесии. Холотропното дишане е и добра терапия за освобождаване от стари травми.
В края на дихателните сесии, които участниците в семинара провеждат, те ще рисуват т.н. мандали- специални кръгове, които на практика ще описват техните преживявания и емоции по време на сеансите.
Началото на семинара е от 10 часа, в Бизнес центъра на Казанлък, на бул. "Ал. Батенберг" №12.
Лекторите са д-р Мариян Господинов- лекар психолог, председател на Българската асоциация по трансперсонална психология и психотерапия, както и д-р Елена Евтимова- психолог и логопед.

Холотропното дишане е част от трансперсоналната психология, чийто баща и създател е докторът по медицина Станислав Гроф, отдал повече от 40 години на изследване на изменените състояния на съзнанието и духовното развитие.