Извършват неотложни ремонти на участъци от общински пътища
Извършват неотложни ремонти на участъци от общински пътища / Dariknews.bg, архив
В края на юли или началото на август ще стартира проектът за изграждане на пешеходната зона. Той включва бул.”Цар Симеон Велики”, в участъка от „Хаджи Димитър Асенов” до бул.”Патриарх Евтимий”. Това каза в студиото на Дарик инж. Димитър Ролев, главен специалист в отдел „Инвестиции и управление на проекти” в община Стара Загора.  
 
Ремонтните дейности ще се извършват на етапи, тъй като всяка дейност създава дискомфорт на гражданите. Ремонтите ще продължат около 5-6 месеца.
 
Малко по-дълъг ще бъде ремонтът на моста към „Кольо Ганчев”. Ще бъдат изградени тротоари и велоалеи, както и четири активни ленти за движение. Там ремонтът ще бъде по-сложен. Ремонтните дейности ще продължат около 10 месеца.
 
„В момента тече процедура за изпълнител. Трябва да се консултираме и с НКЖИ за прозорците на влаковете, за да направим график. Там ще се работи по 24 часа в денонощието. Докато се извършва ремонтът на моста движението ще бъде ограничено, а при изграждането ще бъде изцяло спряно и ще се пренасоча”, допълни инж. Ролев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/