/ netinfo
Проектът "Аз живея здравословно" на Второ ОУ „Петко Р. Славейков“ - Стара Загора завоюва първо място в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ във втора възрастова група(V-VIII клас). Статуетка и грамота бяха връчени от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Старозагорското училище беше удостоено и със Специалната награда на проекта, връчвана от Представителството на Европейската комисия в Република България, за забележително и оригинално изпълнение.

Целта на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“ е да поощри здравословния начин на живот и да информира за вредите от тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, нездравословното хранене и липсата на физическа активност.

Инициативата насърчава творчеството и самодейността на децата от I до XII клас от цялата страна. По проект „Посланици на здравето” са проведени 12 000 дебата и дискусии, 7500 спортни прояви и 4500 туристически походи. Бяха почистени над 3 500 замърсени района в цялата страна и разработени 85 интернет сайта и електронни книги за здравословен начин на живот.

Десетото издание на конкурса-проект премина при голям интерес-допуснатите за участие проекти бяха 102, а общия брой на участниците – 5 500.