/ Община Казанлък
По дарителските сметки на Община Казанлък и МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”, в борбата с COVID-19 са постъпили средства съответно в размер на 103 000 лв. към сметката на Общината и 81 850 лв. към тази на лечебното заведение
Организационните действия по обособяването на Инфекциозно отделение в казанлъшката МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”, отговарящо на съответните здравни изисквания, продължават. Ремонтът е в ход. Това стана ясно от он-лайн брифинга на Общинския оперативен щаб.

Само за дни: Близо 100 000 лв. дарения събраха в Казанлъшко в борбата с COVID-19

От началото на седмицата до сега са сформирани медицинските екипи от лекари, сестри и санирати, които са преминали нужното по процесите на работа обучение, като са обучени да си служат и с “Чек Поинт” - апаратура. 

бо
Община Казанлък

От Щаба съобщиха също, че Община Казанлък продължава да предоставя дезинфектанти и информационни брошури на домоуправителите в жилищните блокове, като подчертаха, че самите домоуправители подхождат с изключителна отговорност и внимание към задълженията си да обеззаразят поверените им площи. 

Поръчани са три респиратора за болницата в Казанлък

По дарителските сметки на Община Казанлък и МБАЛ “Д-р Христо Стамболски”, в борбата с COVID-19 са постъпили средства съответно в размер на 103 000 лв. към сметката на Общината и 81 850 лв. към тази на лечебното заведение.