шествие
шествие / netinfo
5-километровото пъстро шествие „Мъдростта на розата“ събра в центъра на Казанлък над 150 000 гости и повече от 5 000 участници в пищния парад-кулминация на Празника на розата. Като тържество на младостта, на красотата, на възраждането определи Фестивала на розата в Казанлък председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

шествие
netinfo


 „115-те празници направиха Казанлък столица на розите с избора на своята 50-та Царица Роза Михаела Хаджиева. Казанлък днес е световна столица на лютиерството с деветия Международен фестивал за съвременно лютиерство на името на Антонио Страдивари. Казанлък е столица на културата и признанието към таланта на казанлъшките граждани. Удостоени са още двама със званието Почетни граждани – проф.Теньо Попминчев и хореографът Христо Стоянов.“, посочи кметът Галина Стоянова.

шествие
netinfo


Тя прикани: „Уважаеми съграждани, посрещнете света с нашите делегации от побратимените градове, които представляват три континента! Уважаеми съграждани, които сте тук, на този площад, онези, които сте далеч извън България, благодаря ви за силния дух, който носите!“

шествие
netinfo

Празничният ден по традиция започна с пресъздаване на ароматния и пленителен ритуал „Розобер“ в розови градини край Казанлък. Преди смайващия танц многобройните официални гости, участници и  хиляди туристи от цял свят поздрави министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, според която  „тук е визитната картичка на България, в Долината на розите и на тракийските царе“.

шествие
netinfo


Прекрасната юбилейна Царица Роза 2018 Михаела Хаджиева, като владетел на Казанлък, благослови жителите на красивата Долина: „Да бъдат благословени дните ви, плодовете на вашия труд да се множат и нека запазим духа на този прекрасен празник, който ще ни събере отново през 2019г.!“.

шествие
netinfo