Полицията предупреждава за  натоварено движение  през вр. Бузлуджа в събота
Полицията предупреждава за натоварено движение през вр. Бузлуджа в събота / DarikNews.bg, архив

Заради тържественото честване на 133- годишнината от Шипченската епопея са възможни временни затруднения за движението на моторните превозни средства по пътя Казанлък -Бузлуджа - Габрово, предупреждават от МВР-Стара Загора.

От 19 юли проход „Шипка" е затворен за ремонт и всички превозни средства, движещи се по направление Казанлък- Габрово, се пренасочват по панорамния път през вр. Бузлуджа.

Очаква се в периода от 9.00 до 14.00 ч на 21 август движението в участъка да бъде допълнително затруднено, поради паркирането на автомобили и автобуси и придвижването на много хора в района на вр. Бузлуджа и вр. Шипка.

Полицията препоръчва на гражданите, които в този ден ще предприемат пътуване по направление Северна - Южна България преди 14.00 ч., да ползват алтернативни маршрути - през проходите Хаинбоаз, Беклемето и др.

Водачите на МПС, които ще ползват панорамния път в посочения натоварен период, следва да се движат с повишено внимание, разумна скорост, да не предприемат рискови изпреварвания при образуване на колона и да спазват стриктно указанията на полицейските служители.