Полицейски операции за фалшиви стоки
Полицейски операции за фалшиви стоки / Dariknews.bg, архив

Служители на Второ РУ - Стара Загора са провели специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани разпространението на фалшиви стоки, нарушаващи правата на интелектуалната собственост на правопритежателите (спортно облекло, обувки, аксесоари и други) и в частност стоки, свързани с провеждащото се в Р Франция европейско първенство по футбол.
В хода на операцията са проверени търговски маси на Руския пазар. Претърсени са 10 търговски маси, от които са иззети фалшиви стоки - общо 500 бр. различни артикули (анцузи, панталони, тениски, колани и др.)
Във Второ РУ - Стара Загора са образувани 6 досъдебни производства за престъпления по чл.172б от НК. Работата по случая продължава.

В Раднево е проведена специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с незаконно производство и търговия със стоки от защитени търговски марки, при която е извършена проверка на магазин за дрехи на ул. "Георги Димитров".
При проверката е установено, че в магазина се продават дрехи - дамски блузи, поли, бюстиета, дамски колани и чанти, от защитени търговски марки, без съгласието на притежателя на изключителното право.
Установени са общо 16 бр. стокови единици с надписи и емблеми, като същите са предадени доброволно.
В РУ - Раднево е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.172б, ал.1 от НК.