Полицейски групи ще следят за нередности в изборния ден
Полицейски групи ще следят за нередности в изборния ден / netinfo
Мобилни полицейски групи от РПУ-Казанлък ще се отзовават на всеки граждански сигнал за купуване на гласове или нередности, свързани с изборите на 21 юни в Казанлък. Полицаи и дежурен прокурор ще проследяват и анализират всички подадени сигнали за нарушения, в изборния ден”. Това съобщи говорителят на Апелативна прокуратура Пенка Богданова.

Местното полицейско управление и органите на реда призовават гражданите от общината да информират представителите на реда за всички нарушения на изборния процес и изборния закон, както и за съмненния относно купуване на гласове. В деня на вота мобилните групи ще бъдат подсилени с още една полицейска група от РПУ-Казанлък, която да гарантира честното провеждане на изборите.

За втори път за по-малко от година гражданите на община Казанлък ще избират нов състав на своя общински съвет, след като избрания на местните избори през октомври миналата година бе касиран с решение на ВАС. От полицията в Казанлък уточниха, че до момента няма постъпили сигнали за купуване на гласове или други нарушения , свързани с изборите. Утре от РПУ-Казанлък ще обяват и специални телефони, на които в изборния ден ще могат да се подават сигнали.