Почетният Консул на Италия: Не е трудно да се инвестира в България
Почетният Консул на Италия: Не е трудно да се инвестира в България / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Почетният Консул на Италия в област Стара Загора г-н Марко Бузети бе официално представен днес на среща в Общината. Заместник-кметовете Велизар Балабанов и проф.Димитър Динев посрещнаха делегация от членове на Сдружението на италианските предприемачи у нас - „Конфиндустрия България". На срещата присъства и директорът на сдружението Федерико Каси.

„Ще помагам активно на предприемачи от Италия, които искат да опознаят и да се установят в региона. Не само София и Пловдив са привлекателни за нашите инвеститори. Специално в този южен регион интересите ни стигат до Свиленград, Кърджали, Хасково. Нужна ми е подкрепа от институциите, за да покажем заедно, че в България не е трудно да се инвестира", каза по време на срещата Марко Бузети.

Заместник-кметът Велизар Балабанов подчерта привлекателността на Старозагорски регион за чуждестранните инвеститори и обеща подкрепата на Община Стара Загора. Той представи възможностите на новата Индустриална зона за предоставяне на земя и инфраструктура за създаване на бизнес.

В срещата участваха представители на италианските фирми „България Терм", „Микроареа", „Ренус", „Гуала", които имат представителства в страната ни.

Малко по-късно, в Областната управа, Федерико Каси изрази положителните си впечатления от работата на председателя на Търговско-промишлената палата в Стара Загора Олег Стоилов и неговите колеги. По думите на Каси съществуват множество възможности за съвместно сътрудничество на италианското представително сдружение „Конфиндустрия България” и местния бизнес. “Нужно е да се подпомагат усилено фирмите, които вече присъстват в региона от страна на българските институции. Искаме нашите фирми да се запознаят с представителите на бизнеса в региона, за да могет да работят съвместно за в бъдеще”, коментира Федерико Каси.

През месец юли 2008 г. на двудневно посещение в Стара Загора беше посланикът на Италия в България Стефано Бенацо. По негова инициатива Търговско-промишлената палата организира среща с местни предприемачи.