Обучават служители от областна админстрация по европроект
Обучават служители от областна админстрация по европроект / DarikNews.bg, архив

Областна администрация Стара Загора е бенефициент на проект "Чрез обучение към компетентност и ефективност". Той е финансиран безвъзмездно по Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирането е от ЕС чрез Европейския социален фонд, и е в размер на 37 347,00 лева. Продължителността на проекта е 12 месеца. Екипът за управление на проекта е Венета Хаджийска-ръководител и Емилия Пенева-счетоводител.

Проектът цели да се повиши капацитетът на държавната администрация на областно ниво чрез обучение на служителите в сферата на компютърните технологии и системите за управление на качеството, придобиване на знания и умения, свързани с осъществяването на вътрешен одит за поддръжка и актуализация по стандарта за качество ISO 9001:2008

Целева група са 30 от общо 37-те служители в Областна администрация Стара Загора, което представлява 81% от числеността на администрацията.

Укрепването на капацитета на целевата група ще гарантира създаването на професионална, отговорна и ориентирана към гражданите администрация с висок обществен престиж, способна ефективно да функционира в структурите на Европейския съюз.