Нова Република
Нова Република / netinfo
От ПП „Нова Република” осъдиха община Стара Загора да предостави информация за сключените договори за периода 2015-2017 година. Делото е заведено, тъй като от местната администрация са отказали да предоставят тази информация. Това каза Петър Славов, депутат от 43 НС и член на политическия съвет на партията.
 
„Искаме да разберем има ли сключени договори без проведени обществени поръчки. Трябва да знаем как се изразходват парите на старозагорци”, коментира Славов. По думите му няма постъпил сигнал, че има нещо нередно, но от партията са обещали проверки още по време на предизборната кампания. 
 
От Нова Република се надяват, че община Стара Загора няма да се бави и ще покаже договорите във възможно най-кратки срокове.

Пред Дарик кметът Живко Тодоров заяви, че исканата информация е публична и всеки, който желае може да я провери на сайта на Агенцията за обществените поръчки. 
"В община Стара Загора няма нищо скрито. Те поискаха информацията във вид на таблица, а не мисля, че това е работа на общината. Поради тази причина не я предоставихме. Всички търгове са публични и може да се присъства на тях. Всичко се качва и на сайта на община Стара Загора", каза кметът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/