Ние сме заложници на Русия
Ние сме заложници на Русия / снимка БТА
Тежките последици за българската икономика от спирането на природния газ са заради политиката на управляващите през последните три години и половина. Газовата криза е провал на сегашното правителство в осигуряването на енергийната сигурност на страната ни. Това каза в Стара Загора депутатът от ДСБ Иван Иванов.

„Чрез поредица от споразумения в областта на енергетиката Българското правителство напълно обвърза страната ни с Русия и ние станахме нейни заложници”.

Според Иван Иванов предстои да бъдат усетени последиците от спирането на природния газ.

„Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров оценява щетите на повече от 100 милиона лева, а от Българската стопанска камара изчисляват преките загуби на 600 милиона лева”, каза още Иван Иванов.

В Стара Загора депутатът от ДСБ коментира и провелите се миналата седмица протести в София. Според него първият протест е окървавен и компрометиран от провокатори, „които злепоставиха хората пред Народното събрание”. След като действията им не се отразиха в полза на протеста, явно тези хора обслужват интересите на управляващите, допълни Иван Иванов.