НАП ще запорира каси на длъжници и тази седмица
НАП ще запорира каси на длъжници и тази седмица / netinfo

Публичните изпълнители на НАП в Стара Загора започват нови запори на каси на длъжници. До края на седмицата ще бъдат посетени 28 търговски обекта и увеселителни заведения на некоректни клиенти със задължения към хазната от данъци и осигуровки в размер на 958 000 лв.

Целта на провежданата акция е налагане на запор върху наличните средства в касите на нередовните платци. Обектите предмет на проверките са на лица, които са с просрочени публични задължения срещу които е образувано изпълнително дело, същите не обслужват задълженията си или не притежават  достатъчно активи за обезпечаване на вземането. След издаване на постановлението за запор на паричните суми, некоректните клиенти трябва да внесат установените суми по сметките на Агенцията за приходите, или по запорираните си банкови сметки до края на следващия работен ден от връчване на постановлението.

През изминалата седмица след обаждане и среща със задължено лице, в бюджета е внесена сумата от 200 000 лв. от неплатен в срок данък печалба, информират от НАП-Стара Загора.