Наградиха най-добрите лекоатлети на СКЛА „Берое
Наградиха най-добрите лекоатлети на СКЛА „Берое / netinfo

На тържествена церемония снощи бяха наградени най-добрите лекоатлети и треньори от Спортен клуб по лека атлетика „Берое". Призът Спортист на годината беше връчен на олимпийската вицешампионка Мирела Демирева, която ден преди това стана Спортист на годината на България, а същата вечер беше обявена и за Спортист на Стара Загора . На церемонията присъства и нейният холандски треньор Маринус Маркус Якобус ван Лювен.

Наградата „Треньор на годината" беше присъдена на София Събева.

Почетен плакет по повод 80-годишния си юбилей получи Донка Гургуриева, дългогодишен треньор на лекоатлетите от СКЛА „Берое".

На празника на лекоатлетически клуб №1 в България присъстваха около 400 деца, които тренират в СКЛА „Берое". Те се снимаха с Мирела Демирева и получиха автографи от нея.

Церемонията по награждаването беше водена от лекоатлетическата легенда Емилия Драгиева, официален гост беше зам.кметът на Стара Загора Красимира Чахова - също многократен шампион по лека атлетика.

Сред официалните гости на церемонията беше многократния параолимпийски и световен шампион Иванка Колева. Победителите бяха поздравени от председателя на УС на СКЛА „Берое" Иван Колев.