награда
награда / община Стара Загора
Юбилейна награда „10 години партньорство за социална отговорност“  получи Община Стара Загора от Националния алианс за социална отговорност (НАСО). Тя се присъжда за активни социално отговорни политики и цялостен принос за социалното развитие на България. Отличието получи зам.-кметът Йордан Николов, а наградата бе връчена от Георги Георгиев, председател на НАСО.
 
Той представи проекта „Партньорство за по-добър живот“ по време на Регионална среща на представители на социални услуги и на социално отговорни работодатели. В нея участваха представители на социални услуги, на работодатели и на институции, които имат отношение към хората с увреждания.
 
Целта на проекта е да се изгради активно партньорство в социалната сфера, внасяне на европейски опит  и популяризиран на българския за осигуряване на по-добро качество на живота у нас за хората, които имат нужда. Според Георгиев, развитието на социалните услуги в България е една от успешно развиващите се сфери, но като контрапункт стои въпросът за заетостта на хората с увреждания. По данни на НАСО у нас има 1.4 млн. хора с увреждания. От тях 840 хиляди са в трудоспособна възраст, 99 хиляди работят на отворения пазара на труда и 1000 са в специализирани предприятия.
 
От НАСО предлагат създаването на две национални мрежи. Едната да е на социалните услуги, а втората на социално отговорните работодатели.
 
Участниците в срещата дискутираха и възможностите за партньорства между работодатели, социални услуги, местни и държавни власти и всички заинтересовани страни за подкрепа и включване на хора с увреждания на отворения пазар на труда.