/ Община Казанлък
Подпомогнати са 16 млади двойки през 2020 г.
Фондация „Искам бебе“ официално връчи Годишната си награда „Ангелско сърце 2019“ на кмета Галина Стоянова за голямото й приятелство към каузата, съобщиха от Общината.

Община Казанлък

Отличието и сертификат за „Ангел на благодарността“ на Галина Стоянова поднесе лично основателката на фондацията Радина Велчева: „С благодарност за всичко, което правите за младите семейства в Казанлък вече толкова години!“.

Община Казанлък

Тя бе придружена от представители на фондацията и майки, успешно преминали през Общинската програма. Най-малкият гост в кабинета на Кмета бе третото бебе, заченато по Общинската програма „Ин витро“ - красивата Виктория, която навръх Деня на общината, 12 октомври, ще навърши четири години. Вики получи и най-големия подарък от Кмета на Казанлък - плюшено мече и символичните ангелски крила от приза, с пожелание „да лети“.
 

Експериментални школи с практическа насоченост ще има в Академията за детски таланти

Галина Стоянова разказа на дамите за разнообразните социални услуги, които Общината разработва за деца в риск от различни възрасти: „Социалните ни услуги за деца и младежи са максимално разширени, работим за подобряване на качеството на живот и на възрастните жители“, сподели тя.

Община Казанлък

От своя страна, младите майки си припомниха извървения дълъг път да имат рожба и изказаха благодарност за подкрепата на Кмета на Казанлък. Вече седма поредна година Община Казанлък работи по програма „Ин витро“ за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми на територията на общината с методите на асистираната репродукция. 

През 2020 година средствата по програмата „Ин витро“ бяха увеличени двойно от 15 000 лв. на 30 000 лв. Към тази сума бяха добавени събраните благотворително 10 500 лв. от дамите от „Инър уил“ - клуб Казанлък, които за четвърта поредна година организираха през февруари благотворителен бал под мотото "Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!".

Община Казанлък

С общата сума бяха подпомогнати 16 млади двойки през 2020 г., а до края на миналата година с подкрепата на общинската програма на бял свят са се родили 20 бебета.

От фондация „Искам бебе“ изразиха съжаление, че заради епидемичната обстановка няма официална церемония за връчване на отличията, но личното гостуване при Галина Стоянова се превърна в сърдечен, топъл разговор между жени.