учители
учители / община Казанлък
Интегрирането на знанията от различни науки за изучаване на процеси и явления чрез използване на иновативни методи на преподаване, са част от предложенията за бъдещето на Детската академия в казанлъшкото село Розово.

Освен природните науки – физика, химия, биология и математика, казанлъшките учители предлагат децата да изучават и роботика, астрономия, авиомоделизъм, както и да развиват таланта си в областта на изкуствата и спорта.

Необходимо е да има експериментални школи с практическа насоченост, разположени в многофункционални зали, с оформено външно пространство за отдих, бе общото мнение на участниците в разговорите за формата на преподаване в обновената сграда.

Ремонтираната сграда на ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“ в село Розово ще бъде преобразувана в Детска академия за таланти.

„Искаме да върнем живота в старото училище, да се развие като школа на национално ниво, в която децата да идват с желание и да развиват своите таланти“, отбеляза авторът на идеята Николай Спиров.

Ремонтът е едва първият етап по оформянето на старото училище в модерно средище за детски таланти. Предстоят вътрешни довършителни работи, обзавеждане и изграждане на спортни игрища, а след това – и изграждане на нов корпус, с възможност за нощувки на децата.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова се ангажира да направи максимално широки консултации за бъдещето на новата академия и да обсъди различните идеи с неправителствени организации.