Сливен
Сливен / Зедно в час

Седем дни остават до крайния срок за кандидатстване за втория випуск на програма “Училища за пример” на фондация “Заедно в час”. Програмата е двугодишна и подкрепя училищата да разработват и прилагат устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление на училището, които допринасят за успеха на всеки ученик. 

Участието е безплатно за училищата, а крайният срок за кандидатстване е 30 март през формуляр на сайта www.zaednovchas.bg.

За участие в програмата могат да кандидатстват всички държавни и общински училища от област Стара Загора, без значение от населеното място, броя учители и профила на училището. Ключово условие за участие е училищните екипи да са мотивирани и да търсят училищна промяна, която поставя учениците в центъра на обучителния процес. 

Преди крайния срок, на 25 март (четвъртък), предстои и специално онлайн събитие, на което директорите и представители на училищата могат да зададат свободно своите въпроси за програмата, обученията или да научат повече от участници от първия випуск на програмата.

Уебинарът ще се проведе от 17:00 в zoom и изисква само предварителна регистрация тук.

Пилотното издание на програмата започна през миналата година с 26 училища от 15 области на страната с разнообразен профил и контекст. Заради пандемията всички обучения до момента се провеждаха в онлайн форма. 

Сред участниците в първия випуск е и СУ "Екзарх Антим I" от Казанлък.