награда
награда / netinfo
Милена Желязкова, директор на Второ основно училище „П.Р.Славейков“ е удостоена с почетното звание"Директор на годината-2018“  на Синдиката на българските учители. Почетната грамота и статуетка и бяха лично връчени  от  Янка Такева, председател на СБУ.
 
„Споделям тази награда с целия Педагогически колектив на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, с моите прекрасни колеги. Работим в разбирателство, споделяме общи идеи и ги реализираме за доброто развитие на училището и неговия просперитет. Успехите не закъсняват, когато се работи с желание, всеотдайност, вдъхновение и обич и се  влага много духовна енергия“ – каза на церемонията Милена Желязкова, директор на Второ ОУ „П.Р.Славейков“.
 
Престижното отличие и е връчено след общински и регионален кръг на конкурса, след подробна анкета, заради нейните качества на лидер, най-висок клас професионална квалификация и като добър социален партньор на СБУ.
 
Наградата е огромно признание за ръководството и целия педагогически колектив на Второ основно училище „П.Р.Славейков“, който в юбилейната за училището 2017 година реализира изключителна програма от събития. Същевременно е и оценка за ежедневния труд, професионална компетентност и добро управление на училището, което е предпочитано и обичано от общността. Наградата е и заради успехите на славейковци в различни области на образованието, науката, изкуството, спорта.