Дарителска кампания за детски книги
Дарителска кампания за детски книги / Дарик Враца
Любимата писателка на старозагорските малчугани Мая Дългъчева ще гостува на 1 юни-Ден на детето в обновения Детски отдел на библиотека „Родина“ в Стара Загора, който се намира на ул. „Българско опълчение“ 69. 

Събитието е част от проекта „Учим се и растем заедно” за деца от 0 до 12-годишна възраст, който се осъществява благодарение на  инициативата  „Ти и Lidl за по-добър живот", в партньорството с Фондация „Работилница за граждански  инициативи“ и Български дарителски форум.

Неговата основна цел е засилване интереса към книгите и стимулиране на ранното детско четене чрез забавни образователни програми и интерактивни игри, подпомагащи ранното детско развитие, интелектуалното израстване и функционалната грамотност на децата.

Дейностите по проекта, които ще се разгърнат през цялото лято, ще включват:

Цикъл „Играя и се уча” за деца от 0 до 6 години и техните родители. Стремежът е още от най-ранна възраст малчуганите да обикнат четенето, да обогатяват езиковите си и комуникационни умения, да развиват визуалната си култура, а родителите им да усвоят подходящи техники за приобщаването им към книгите в различните възрасти.

Цикъл „Лятна детска академия” за деца от начална училищна степен (7 до 12 години). Библиотеката ще им предостави възможности да затвърдят натрупаните и да  усвоят нови знания по общообразователните предмети в неформална среда чрез участие в програми и занимателни игри, провокиращи и насърчаващи четенето, обогатяващи езиковата им култура.