Крисия пее благотворително за бащата на Гери
Крисия пее благотворително за бащата на Гери / БГНЕС, архив

Талантливата Крисия, която преди месец представи България на детската Евровизия, ще пее благотворително за бащата на старозагорската музикална надежда Гергана Тодорова - Иванко. Това ще стане по време на специалния концерт „Надежда за Ванко", който ще се проведе тази вечер в залата на Държавна опера-Стара Загора.

Началото на проявата е 18,30 часа, входът е с покани, които са с минимална цена от 10 лева.

Организатори на концерта са сдружение „Самаряни" и община Стара Загора, като партньори се включват и редица частни фирми и доброволци. Освен Крисия и Гери участие в концерта ще вземат Орлин Павлов, Теди Кацарова, Тони Димитрова, Георги Дюлгеров и други.

Крисия и старозагорката Гери бяха финалистки в конкурс на „Шоуто на Слави" и завършиха на първите две места.

В края на 2014 г. стана ясно, че бащата на Гери - Иванко Тодоров се бори с тежко онкологично заболяване. Сумата необходима за лечението му в Турция е 150 000 лева. От сдружение „Самаряни", където Иванко Тодоров е работил преди известно време стартираха серия от инициативи за набирането на средствата.

Разкрита бе специална банкова сметка за набиране на дарения, ДМС-номер, а годишната церемония „Добрия самарянин" за първи път в историята си бе с благотворителен характер като на входа на Държавна опера-Стара Загора, където бе събитието, бяха поставени дарителски кутии.

Събраната до този момент сума е 49 161 лева. В нея не влизат средствата, събирани чрез СМС-и, които според организаторите на кампанията от сдружение „Самаряни" са около 5000 лева.

Седмица след концерта ще се проведе и още една благотворителна инициатива, посветена на Иванко Тодоров, този път организирана от Младежкия общински съвет на Стара Загора. На 13 февруари от 19,30 часа в Младежкия дом ще бъде показана пиесата "Карнавал на любовта". Входът е с цена 2 лева, получените средства ще бъдат преведени по сметката на Иванко Тодоров.

Дарителска сметка в BGN:
IBAN: BG83UNCR70001520533134
BIC: UNCRBGSF
Титуляр на сметката: СНЦ "Самаряни"
Основание: за Иванко Тодоров