белезници арест
белезници арест / ThinkStock/Getty Images
Мъжът задигнал валута и заминал на море
По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 38-годишен мъж. Той е привлечен като обвиняем за това, че при условията на опасен рецидив, счупил стъкло на имот и откраднал 1400 британски паунда, 7500 турски лири, 420 лева, 2 бр.мобилни апарата, обеци с камъни „Сваровски“ и златен синджир с тегло около 3 грама.

Преди седем месеца обвиняемият Иван Д. бил нает на работа във ферма за отглеждане на животни в гурковско село. 59-годишният му работодател заминал на почивка, като оставил мъжа сам да стопанисва фермата. През нощта на 10 срещу 11 август обвиняемият счупил стъклото на прозорец на къщата и извършил кражбата, след което отишъл на море. За случая бил подаден сигнал в полицията. На 12 август Иван Д. е задържан в Обзор. Установено е, че той бил изхарчил част от отнетата сума пари, а останалите, както и бижутата, са възстановени на собственика.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове. Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняемия и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя му, който до момента е осъждан 20 пъти за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.