/ Държавна опера - Стара Загора
Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров посети Старозагорската опера, за да се срещне с артистите от балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора.

Денис Иванов "облече“ оперната постановка "Трубадур“ (СНИМКИ)

В балетната зала кметът бе посрещнат от младите артисти от 13 държави от цял свят и лично се запозна с всеки един от тях. Живко Тодоров ги поздрави за големите успехи на балетната трупа и за красотата, която създават.

Живко Тодоров
Държавна опера - Стара Загора

При обиколката из сградата на Операта бяха набелязани най-важните технически проблеми, разрешението на които не търпи отлагане. Необходим е ремонт на пода на балетна зала и ремонт на покрива на Операта, заради стихийните дъждове.

Живко Тодоров
Държавна опера - Стара Загора

Обсъдени бяха възможностите за ремонт на няколко помещения в приземния етаж, които да бъдат превърнати в гардеробни и други за нови съблекални за разрасналата се балетна трупа. Специално бе акцентирано на закупуването на балетен под за сцената, което е сериозна, но много необходима инвестиция.

Живко Тодоров
Държавна опера - Стара Загора

По всички коментирани проблеми звеното за инвеститорски контрол в Общината ще извърши проверка и ще предложи план за ремонт.

Живко Тодоров
Държавна опера - Стара Загора