Кметът на община Казанлък награди младите таланти на Овощник
Кметът на община Казанлък награди младите таланти на Овощник / община Казанлък

Със спектакъл на младежка формация „ Овощненски таланти" започнаха тържествата по случай празника на село Овощник. В салона на читалище „Просвета - 1908" младежи от населеното място с артистични и музикални дарби сътвориха истинско комедийно шоу от скечове, в които младите овощненски таланти бяха режисьори, продуценти, артисти и певци.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова поздрави артистите-любители и зрителите, изпълнили залата на читалището, като специално благодари на талантливите млади хора за тяхната идея да създадат този спектакъл, да привлекат интереса на младата публика в селото с нещо различно от играта на компютри и телевизията.

Много творческо дръзновение и реализация на нови идеи им пожела Галина Стоянова и награди младите актьори и певци с парична награда по повод празника на селото - Успение Богороднично, и като подкрепа за тяхната всеотдайна самодейна работа.

Народният представител от Казанлък в 43-то НС Нено Влайков и кметът на населеното място Иван Колев също бяха част сред зрителите на младежкото шоу.

Днес с. Овощник отбелязва деня на населеното място с празнична литургия, детско състезание, народни борби, обреден курбан и празничен концерт.

Само през 2015 г. в Инвестиционната програма на Община Казанлък за Овощник са включени три улици за ремонт и преасфалтиране, основно е изкърпен пътят към Градската пречиствателна станция за отпадни води (ГПСОВ), разширен е гробищният парк и е направена ограда. В бюджета на Община Казанлък са предвидени средства за закупуване помещение на НАРКООП за Пенсионерски клуб.

Приключва успешно проектът на Община Казанлък за цялостна реконструкция и модернизация на ГПСОВ, с което значително се подобрява екоравновесието в целия регион.