Иван от Сблъсък не се яви в съда
Иван от Сблъсък не се яви в съда / netinfo

До месец Окръжният съд в Стара Загора трябва да се произнесе по делото, с което водещият на “Сблъсък” Иван Христов обжалва наложената му от Районния съд присъда. На предишното съдебно заседание съдът назначи физико-химическа експертиза, която да установи дали транспортирането на кръвната проба на Христов без хладилна чанта я прави негодна. Пробата е взета на 4 август, а е транспортирана два дни по-късно.

 

Експертизата беше представена този следобед в съдебната зала. Според нея “транспортирането на кръвната проба без хладилна чанта при температура 34 градуса за период от 40 минути не я променя и не я прави негодна”.

 

Окръжна прокуратура Стара Загора поиска жалбата на Иван Христов да се приеме за неоснователна и необоснована.

 

От своя страна адвокатът му Тихомир Василев настоя присъдата на Районния съд да бъде отменена, тъй като са допуснати нарушения при вземането, съхраняването и транспортирането на кръвната проба. Телевизионният водещ не се яви в съдебната зала.

 

Припомням Ви, че в края на лятото телевизионният водещ Иван Христов навлезе в платното за насрещно движение и се блъсна в камион на Старозагорската фирма “Нелсен чистота”. Тогава дрегерът отчете 2,35 промила алкохол в кръвта му, а медико-химическата експертиза ги свали до 1,54.

 

Христов беше признат за виновен по обвинение за шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Районният съд го осъди на седем месеца “лишаване от свобода” условно с три години изпитателен срок.