герб стара загора
герб стара загора / ГЕРБ
Създаването на икономическа зона „Загоре”, която ще даде възможност на Старозагорска област да привлича инвестиции. Изграждането на многофункционална зала в новия парк „Артилерийски“. Намаляването на административната тежест и излишната бюрокрация, особено за сектор „Земеделие“. Финансовото подпомагане на двойките при асистираната репродукция. Това са част от приоритетите, които са заложени за развитието на Стара Загора от партия ГЕРБ.

Те бяха представени по време на посещение на водача на листата Емил Христов и Радостин Танев, поставен под номер 4, в предприятията „Хранинсвест“ и „Прогрес“. Кандидатите разговаряха с почти всеки работник, чуха проблемите и предложенията им. Получиха ценни съвети как да се държат като представители на старозагорци в парламента.

 „Това е единствената листа, в която няма парашутисти, това са хората от Стара Загора, които ще работят за Стара Загора. Ние ги виждаме и ще продължаваме да ги виждаме сред нас“, каза Антон Андронов, един от съдружниците на „Холдинг Загора“. Кандидатите за народни представители се срещнаха с близо 400 от работещите  в производствените бази на две от предприятията на холдинга – „Прогрес“ АД, занимаващо се с производство на изделия и детайли от чугун, леярски материали и екипировка и „Хранинсвест ХМК“ АД, което произвежда машини и съоръжения за хранително-вкусовата промишленост.

„Емил Христов го познавам от повече от 6 години. Смело мога да кажа, че са рядкост хората като него, които така всеотдайно работят. Единственият, който винаги е инициатор на срещи, на разговори, за да има добри идеи за бизнеса, за промишлеността, за здравеопазването, за развитието на града ни като цяло“, допълни още Андронов, който е бил кмет на Стара Загора и председател на Общинския съвет.
„Това е нашия избор, защото е правилният“, подчерта той.

„Като председател на Общинския съвет два мандата, съм бил и съм близо до проблемите на хората. Идеята на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров да заложи на местен водач бе точно тази – засилване на грижата за града ни от държавата“, каза Христов. Той допълни, че усложненията в диалога и в местната власт, и в държавната – не водят до нищо добро за градовете. „В момента е точно така и не трябва да позволяваме това да продължи след 26 март“, каза водачът на листата на ГЕРБ.

„Ние не даваме празни обещания! Не вярвайте на всички лъжи, които ви се казват! Защото може да бъде дадено само нещо, което вече е налично – когато има производство, когато има промишленост и икономиката ще расте, а щом там има подем, то заплатите и пенсиите могат да се повишават. В противен случай – ако някой ви обещава грандиозни неща, без ясен план как ще се случат – това е само популизъм. В нашата програма е записано ясно само това, което може да изпълним. Категорични сме, че ще работим както досега – с енергия и разум“, подчерта още Емил Христов.