/ Областен съвет БСП-Стара Загора
Хиляди мартеници направиха хората от Дома за възрастни хора с физически увреждания в Стара Загора. Щандът с червено-белите символи е  разположен на втория етаж в МОЛ Галерия и е отворен от 10 до 19 часа. Хората от Дома се  надяват повече старозагорци  да предпочетат техните мартенички за здраве, сила, плодородие, изобилие и дълъг живот. 

По традиция депутатът Георги Гьоков, млади социалисти и общински съветници посещават домуващите през февруари и им даряват необходимите материали за изработката на червено-белите символи. Благодарение на съвместните четири инициативи възрастните хора вече имат електроуреди, ремонтирано кухненското  помещение, съобразено с техните  потребности и други.

„Тази година благотворителната акция има за цел хората с увреждания да закупят нов многофункционален апарат за физиотерапия, тъй като наличните уреди са още от създаването на Дома и не позволяват ежедневна рехабилитация. Затова ги и подкрепяме в своеобразните акции”, каза Гьоков.

Стойността на апарата е около 7 000 лева. С него ще  провеждат ултразвукова, лазер-, магнито-, електро- и вакуумтерапия, което ще помогне за подобряване физическото състояние на хората с увреждания.