До седмица започват да глобяват със стикери
До седмица започват да глобяват със стикери / DarikNews.bg, архив

Мобилната група от 10 млади момчета и момичета, която ще се придвижва с електрически мотопеди и ще следи за неправилно паркиране, ще заработи до седмица.

В момента екипите се обучават, предстои да бъдат препитани и чак тогава ще започнат да следят за обществения ред в паркове, градинки, тротоари, пешеходната зона, зелените площи. Младите служители ще обикалят града с електромотопеди и ще реагират по сигнали на гражданите, получени и на горещия телефон. Момчетата и момичетата ще следят за нарушения в местата, където репатраторът не може да влезе.

Утре ще бъдат готови униформите на мобилната група, информира зам.-кметът Йордан Николов. В средата на миналия месец стана ясно, че стикери ще се лепят на неправилно паркираните автомобили в Стара Загора, като глобата ще бъде 20 лева. На нарушителите, които са паркирали неправилно и имат залепен стикер на стъклото, няма да се поставя скоба или да се вдига с „паяк". Със стикери ще разполагат униформените и новото общинско звено.

Стикерите ще бъдат в три екземпляра-единият се залепва на стъклото, вторият се изпраща на адреса на нарушителя, а третият остава в общината. Няма да има неплатена глоба, защото всеки един гражданин, който търси услуга от администрацията, няма да може да я получи ако не е заплатил санкцията, категоричен е Николов. Ако след установения срок-до един месец, все пак некоректният шофьор не се издължи, глобата ще се търси по съдебен път.